Je brein programmeren

Als je ergens blij van wordt of een andere positieve stemming ervaart, sta er dan eens een paar minuten langer bij stil dan je normaal gesproken zou doen.

tot bloei komen met persoonlijke coaching

Mooie momenten waar je normaal gesproken volkomen onbewust aan voorbij zou gaan. Bijvoorbeeld als je met je hele familie  aan de etenstafel zit en het is gezellig, sta dan eens bewust stil bij dit feit. Schenk er eens wat meer aandacht aan.  Zet al je zintuigen aan. Wat voel je dan waar, wat denk je dan, hoe blij wordt je hiervan en wat is hier zo speciaal?

 

Het is even andersom denken, vooral omdat we gewend zijn om ons te focussen op negatieve momenten of op zaken die niet goed gaan.. 

 

Die ‘paar minuten extra’ aandacht geven aan mooie ogenblikken betekent dat je jezelf aanleert bij elk leuk, positief, fijn moment bewust langer stil te staan dan je normaal gesproken doet.

 

En het is heel goed voor je dat je dit fijne moment in woorden deelt. Zoiets zegt als ‘wat is het gezellig, fijn dat jullie het samenzijn ook belangrijk vinden en fijn dat we er allemaal zijn, dat we goed met elkaar omgaan, dat we in goede harmonie zijn en in goede gezondheid.’


Daarmee maak je je meer bewust van positieve momenten. 

 

En als je zelf zo'n moment bewust ervaart, waar het ontspant dan in jouw lichaam? Luister dan ook eens naar je interne - positieve! stem..

positieve psychologie op het werk

Op je werk..

Zoiets kan de hele dag door. Ook op je werk. Daar heeft het een groots effect. En stimuleer je datgene wat goed is, wat goed gaat en geef je duidelijk aan welke gedragingen daarbij horen. In plaats van altijd maar benadrukken wat beter kan: door het goede uitgebreid aandacht te geven, geef je heel duidelijk de gewenste richting aan. 

 

Wat maakte de vergadering zo prettig? Wat er allemaal goed gaat vegen we zo vaak van tafel. Gewenst gedrag zien en benoemen is heel effectief!

 

Ook voor jezelf. Je programmeert je eigen mentale brein de goede kant op. 

 

Vaker stilstaan bij positieve ervaringen betekent dat je brein leert om positieve zaken meer en beter te ervaren. 

Je traint jezelf om vaker een goed gevoel te geven en te hebben. Waar je ook bent. 


Dus... wacht niet op een goede dag, maak er een!