Heb jij ook een eeuwige strijd tegen de kilo's?

'Coachingspraktijk voor Verandering’  houdt zich per 1 februari ook bezig met  ‘CooL’! 

‘CooL ‘staat voor ‘Coaching op Leefstijl’ . 

Inschrijven kan continue. Na de vorming van een groep wordt een nieuw traject van 2 jaar gestart.

We starten  bij aanvang (zolang dat moet) 'online'.

Tot we elkaar 'live' weer mogen zien.

1 op 1  gesprekken en workshops in een groepje
1 op 1 gesprekken en workshops in een groepje

Afvallen

Leefstijlcoaching richt zich op meerdere pijlers: gezonde voeding, voldoende beweging, slapen, voldoende ontspanning, minder stress en gedragsverandering.  

 

'Wat heeft 'slaap' nu met afvallen te maken?'

Heel veel en dat leg ik je allemaal uit.  

 

We gaan kleine stappen zetten naar een blijvend gezonde leefstijl. Door gezonde gewoontes aan te leren ga je afvallen. Je krijgt geen dieetadvies en ik ga je ook niet vertellen wat je wel of niet moet doen. Jij zelf hebt de regie. Jij kiest de stapjes die bij jou passen. 

 

Veel mensen worstelen al langere tijd met hun gewicht. Het lukt ze niet of het lukt wel maar na een tijdje zit het gewicht er weer aan. Als een jo-jo gaat het. Dat komt omdat ze zich lange tijd van alles ontzeggen. En dat houd je op den duur niet vol. Allerlei verschillende oorzaken liggen ten grondslag.

De meeste mensen hebben echt hinder van dit overgewicht, ze schamen zich een beetje en durven niet overal aan deel te nemen.’ 

 

Een combinatie van workshops en individuele gesprekken

 

De informatieve workshops in kleine groepjes zijn gericht op het maken van gezonde keuzes. Persoonlijke kwesties worden besproken in individuele gesprekken.

 

'Mijn kracht ligt op het vlak van gedragsverandering, dat is eigenlijk het allerbelangrijkste.

Als je een andere 'mindset' hebt, een andere denkwijze ontwikkelt en begrijpt waarom je zaken beter anders kan doen, dan ga je je ook anders gedragen.’ 

 

Wat kost CooL  en voor wie is het?

 

Vanaf 2019 is Leefstijlcoaching ‘geneeskundige zorg’ geworden. In plaats van medicijnen verstrekt de huisarts nu ook een doorverwijzing naar een ‘COOL leefstijltraject’.

 

Na een doorverwijzing van de huisarts is deelname kosteloos. Ook worden de deelnemers niet aangesproken op het eigen risico. Voor veel mensen is dit de aanleiding de stap te zetten. Het lukt ze niet alleen, geven ze aan. Ze willen af van 'de eeuwige strijd' met hun gewicht. 

Veel mensen hebben een zittend beroep, zijn druk, staan midden in het leven en of leven voor een groot deel 'op de automatische piloot'. Gewoontes draai je niet zomaar om met goede voornemens.

 

Het proces

Leefstijlverandering is een proces van twee jaar.

 

Geinteresseerd?

 

Neem contact op met Ine Hermsen 06 533 724 93 of schrijf je gegevens op in het contactformulier.