Ergernissen ter sprake brengen
Erger je je aan een voorval en heb je er last van? Breng het ter sprake! Een flinke ergernis maakt ons hoofd veel drukker dan andere dingetjes. Het enige wat je helpt is het op tafel te brengen. Het gebeurt veel te weinig ! Lees hoe je dat netjes doet..
Is neuriën gezond?
Neurien zorgt voor ontspanning van de spiercellen die de slagaders omhullen, wat leidt tot vaatverwijding oftewel vasodilatatie. Het beschermt ons tegen hoge bloeddruk, hartaanvallen en beroertes door het verwijden van bloedvaten.

Slapen of malen?
Ben jij een slechte slaper? Lig je te malen wanneer je in bed ligt? Geef dan meer aandacht aan je ademhaling.
Over verantwoordelijkheid
Gelukkig zijn er nog mensen die zich ergens verantwoordelijk voor voelen. Maar wat als jij je teveel verantwoordelijk voelt. Als jij je altijd, en bijna overal en voor iedereen je verantwoordelijk voelt?

Emotie-eten
'Emotie-eten' is het dempen van 'lastige emoties', zoals verdriet, eenzaamheid of boosheid, met eten, zoals chocola, chips, koekjes en ijs. De frequentie waarmee je je lastige emoties dempt met koek, chips, ijs of chocola bepaalt of het een probleem is. En dat geldt ook voor de hoeveelheid die je neemt..
Belemmerende overtuigingen
Overtuigingen zijn generalisaties: conclusies uit belevingen. Belemmerende overtuigingen kunnen je weghouden van dat wat je werkelijk graag wilt. Maar het goede nieuws is: het zijn 'mentale constructies' en die zijn veranderbaar!

Het nut van mindfulness meditaties
Mindfulness draait om opmerkzaamheid. Met bewuste aandacht in het moment aanwezig zijn en geen oordeel scheppen. Je merkt de dingen op, zonder hier iets van te vinden. Dit kan je beoefenen met mindfulness meditaties, maar ook door gedurende de dag even bewust stil te staan bij het moment, bijvoorbeeld als je over straat loopt, tijdens het koken of als je de afwas doet. Volgens Jon Kabat-Zinn, de man die mindfulness heet geïntroduceerd in de Westerse wereld, helpt het beoefenen van mindfulness om
Echt luisteren
Hoe makkelijk je een [mini] oordeel geeft. En met de beste bedoelingen! Vanuit het boeddhisme is diep luisteren een meditatietechniek. Diep luisteren levert je veel mooie gesprekken op.

Hoe communiceer jij?
Communicatie-rollen. Vanuit verschillende rollen kun je naar de wereld om je heen kijken. Zo communiceer je ook. Je bent wat je zegt. Transactionele analyse en wat je ermee kan doen.
Jezelf vergelijken met anderen die beter, slimmer en mooier zijn levert je weinig op.. Wees je bewust van je eigen kwaliteiten en luister niet naar de interne criticus.