leefstijlcoaching

Pure chocolade is gezond
Pure chocolade is niet alleen superlekker en gezond (als je er tenminste niet te veel van eet want het bevat ook veel verzadigde vet), maar het kan ook een leuk extraatje opleveren. Het bevat namelijk het verliefdheidsstofje fenylethylamine. Door deze stof ervaar je niet alleen een verliefd gevoel, maar ook een gevoel van ontspanning en geluk. Daarom heeft pure chocolade ook de reputatie van afrodisiacum. Wat er ook van waar is: als je af en toe lekker wilt snoepen, kies dan voor pure chocolad
Tips om te stoppen met piekeren..
Piekeren. Iedereen piekert weleens of ziet de dingen somber in. Bij piekeren is er sprake van een eindeloze stroom negatieve gedachten over het verleden of de toekomst die maar door je hoofd blijft gaan. Helaas leidt dit meestal niet tot nieuwe inzichten of oplossingen...5 tips.

Voeding en structuur door 6 eetmomenten
Elke dag zes eetmomenten hebben is best een goede tactiek om af te vallen. Regelmatig op vaste momenten eten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk blijft. Dat voorkomt dat je trek krijgt en gaat snoepen of dat je meer gaat eten dan je echt nodig hebt.
'Emotie-eten' is het dempen van 'lastige emoties', zoals verdriet, eenzaamheid of boosheid, met eten, zoals chocola, chips, koekjes en ijs. De frequentie waarmee je je lastige emoties dempt met koek, chips, ijs of chocola bepaalt of het een probleem is. En dat geldt ook voor de hoeveelheid die je neemt..

Een gezonde leefstijl aanmeten moet je niet zien als iets wat volgende week af is. Het is iets wat je 'oefent'. Als je leert guitaar spelen kan je ook niet al volgende week een concert weggeven. Het is iets wat je traint, met vallen en opstaan. Gek genoeg denken we - als het om onze leefstijl gaat - wel : vanaf morgen eet ik gezond. Terwijl dit ook een oefenproces is waar je langer mee bezig bent.
Een belangrijke stap als je echt gezonder wilt gaan leven is het schrappen van suiker. Een hele goede maar moeilijke stap voor zoetekauwen. Echter, als je er eenmaal aan gewend bent ga je je veel fitter en energieker voelen! Je wordt slanker, en je bloedsuikers verbeteren. Is het moeilijk om dat uit te voeren?