lekker in je vel

Zelfvertrouwen
5 tips voor meer zelfvertrouwen   Gebrek aan zelfvertrouwen: wat is zelfvertrouwen, wat is de oorzaak van een gebrek aan zelfvertrouwen, maar vooral: wat kun je zelf doen om meer zelfvertrouwen te krijgen?
Het leven is soms zwaar. Als je maar oud genoeg wordt, zul je ook een enorme hoeveelheid pijn ervaren. Pijn zal regelmatig bij je langs komen, in verschillende gedaantes. En dat voel je. Onze standaard reactie is dan vaak: de pijn bestrijden, de pijn vermijden, je erdoor laten domineren, of je laten verslaan door de pijn. Of de pijn ontkennen, jezelf de schuld geven, jezelf veroordelen of jezelf bekritiseren. Minder voor de hand liggend is dat je pijn ook kunt erkennen. Dat je jezelf...

Zelfvertrouwen is niet iets dat toevallig op je pad komt, het is een gewoonte die je ontwikkelt. En een gewoonte waarvoor je wellicht eerst een andere kijk zult moeten ontwikkelen op jezelf en op de wereld om je heen.
Je zelfvertrouwen vergroten kan je voor een groot deel zelf doen. Zelfreflectie, je kwaliteiten kennen en je lichaamshouding aanpassen zijn goede stappen. Met de hulp van een goede NLP coach komt je verder.