Leiderschapsontwikkeling

leiderschap ontwikkeling - hoe geef je goed leiding - plaatje

Leiderschap


De beste leidinggevenden halen het beste uit zichzelf en anderen.

 

De ideale, complete leider die alles kan bestaat niet. Hoe je het beste als leiders handelt hangt af van de situatie die zich voordoet. Hele effectieve leiders hebben wel duidelijke sterktes, maar deze zijn per leider verschillend. Neem bijvoorbeeld Steve Jobs. Hij is al vaak bestudeerd. Zijn sterke punten: detailgericht, moedig, strategisch denken en  overtuigingskracht. Hij kan dus niet alles zelf en weet de mensen om zich heen goed te benutten op kwaliteiten die aanvullend zijn..

 

Leiderschap begint met zelfinzicht

Het bewust worden van je eigen kracht en valkuilen. Daarmee aan de slag. Of over de volle breedte kijken waar je ontwikkel-mogelijkheden zijn als leider.

 

Dat kan  met een online assessment (StrengthscopeLeider) en individuele coaching . Zo krijg je meer inzicht in jouw unieke leiderschapskwaliteiten en je  leiderschapsgedrag.

Hoe je die kwaliteiten inzet. Hoe je medewerkers die sterke punten ervaren. Daarop kunnen we gericht coachen en zorgen we ervoor dat we precies dat doen wat nodig is. Als leidinggevende wil je toch ook graag het verschil maken?

 

Individuele begeleiding of leiderschapstrainingen volgen?

Individuele coaching zorgt ervoor dat je aan de slag gaat met je eigen leerdoelen,  je bent al druk genoeg. Het voorkomt dat je meerdere trainingen moet volgen en die kosten veel tijd en geld.

 

een goede leider worden - durf je het aan - plaatje

Inzicht

Door meer inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en leiderschapsgedrag (en hoe anderen deze ervaren) kun je leiding geven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit. 

Balans

Het balanceren tussen sturing en zelfsturing, tussen beheersen, controleren en loslaten, begeleiden en vertrouwen.

 Met een heldere missie, visie en  strategie.

Talent benutten

Op grond van zijn goede zelfbeoordeling weet een leider wanneer hij om hulp moet vragen en waar hij zich op moet richten voor het ontwikkelen van nieuwe leiderschapscompetenties.


 

lees meer.. 

 

leiderschap ontwikkeling programma leidinggevenden

Er bestaan talloze leiderschapsmodellen, waarvan vele heel duidelijk voorschrijven welke kwaliteiten leiders moeten hebben om effectief te zijn. Veel modellen leggen bijvoorbeeld de nadruk op het belang van kwaliteiten als charisma, overtuigingskracht en moed om te kunnen slagen. Recente onderzoeken laten echter zien dat leiders vaak heel verschillend zijn in karakter. Ze behalen succes op verschillende manieren, afhankelijk van de unieke sterke punten en kwaliteiten die ze bezitten en hoe goed ze die inzetten om resultaten te behalen. 

 

Wat leer je?

Je maakt kennis met een beproefde methode voor het ontwikkelen van flexibel leiderschap dat in staat is de bedrijfsresultaten een flinke boost te geven en een positieve bedrijfscultuur te ontwikkelen. Met hulp jouw eigen en unieke kwaliteiten zodat je energie krijgt van je werk.