Teamontwikkeling

Wil je meer uit je team  halen? Wil je betere samenwerking, hogere prestaties,  meer betrokkenheid en lol in het werk? Dan is het belangrijk de natuurlijke talenten van elk individu in beeld te brengen en vervolgens gaan benutten, elke dag weer!

 

Met de tools van Strengthscope®  kijken we naar wat mensen al in huis hebben dat ze kunnen gebruiken om hun doelstellingen te halen. Via een e-assessment brengen we dit in beeld. Hierdoor kan er gefocust wordten op het positieve en op talent dat van nature al aanwezig is. Die talenten willen mensen heel graag inzetten, kunnen ze goed, vinden ze leuk, krijgen ze energie van.

 

Vanuit het positieve. 

Als je op die manier het individu in zijn kracht zet, zijn mensen veel eerder bereid om  te kijken naar hun zwakke punten . Zwakke punten zijn vaak het gevolg van het overdreven of verkeerd inzetten van sterke punten. En soms is er nog wat meer nodig om goed te functioneren. 

 

Vanuit meerdere oogpunten is het belangrijk eenieders sterke punten te identificeren, te communiceren en daarna uitdrukkelijk keer op keer te benutten in de praktijk. 

 

Als mensen op hun sterke punten worden aangesproken geeft dit veel energie waardoor ze zich veel meer inzetten. Ze zijn individueel succesvol net als het hele team. Hierdoor zijn de prestaties samen beter. Medewerkers weten van elkaar wat ze goed kunnen en benutten dat. En daar leren ze van. Zijn bereid ook kwetsbaar te zijn als alle aandacht naar kracht gaat, voelen zich immers toch al gezien. Ervaren meer werkgeluk ,  betrokkenheid en waardering . Praten   positief over het bedrijf  en 'gaan door het vuur'.

 

Het werkt het als volgt

  • Meer focus op wat eenieder goed kan
  • Eenieders - talent wordt gezien
  • Dat geeft zelfvertrouwen, positieve energie en betrokkenheid, ieders talent wordt immers maximaal benut
  • Dat leidt tot topprestaties en er ontstaat betrokkenheid en bevlogenheid
  • Veranderingen zijn makkelijker te bewerkstelligen

Gelijkwaardig samenwerken met openheid, transparantie en integriteit.

Met een goede methodiek, stap voor stap

En via de leidinggevende, die organiseert het succes en krijgt de credits.

Waardoor mensen voor hem of haar door het vuur gaan.

 

Mijn rol is op de achtergrond het proces begeleiden.

 

wanneer je een kwaliteit wilt ontwikkelen, zoek dan een persoon die de kwaliteit goed beheerst | centrale motto | ontwikkel potentie
teamontwikkeling met sterke punten methode

Gerelateerde blogs