Meer lucht
Vitaliteit betekent letterlijk “levenskracht”. De ademhaling is een belangrijk onderdeel. Je hebt je ademhaling altijd bij je en toch vergeten we het belang.. het klinkt zo gewoon: gewoon door blijven gaan met ademen. Maar we zijn ons total niet bewust van het belang van een goede ademhaling. Je kunt lange tijd zondereten, enkele dagen zonder drinken maar slechts enkele minuten zonder zuurstof. Ademen doen we onbewust, we hoeven er gelukkig niet over na te denken, totdat er klachten ontstaan
Ben jij een slechte slaper? Lig je te malen wanneer je in bed ligt? Geef dan meer aandacht aan je ademhaling. Concentreer je je op je ademhaling, dan is er geen ruimte voor je vele gedachten.. OEFENING Ga op je rug liggen en adem naar je buik Leg je hand op je buik en voel of je buik omhoog komt. Adem 3 tellen in door je neus Adem 5 tellen uit door je neus Houd de adem 2 tellen vast En weer opnieuw, herhaal dit een aantal minuten (zet een wekkertje) Dit is de ideale ademhalingsfrequentie in...

Blue zones
Er zijn plekken in de wereld waar het helemaal niet ongewoon is om je 100 ste verjaardag te vieren.. Op plekjes in een van die 'blauwe zones' in de wereld, is gemiddeld de hoogste levensverwachting. Mensen worden hier gemiddeld tussen de 90 en 100 jaar oud. Wat is daar anders ?
Over verantwoordelijkheid
Gelukkig zijn er nog mensen die zich ergens verantwoordelijk voor voelen. Maar wat als jij je teveel verantwoordelijk voelt. Als jij je altijd, en bijna overal en voor iedereen je verantwoordelijk voelt?

In het nu zijn
Meditatie helpt onder andere tegen stress, somberheid en slapeloosheid. Het is niet alleen maar voor monniken, jij kan het ook doen! En het verandert je brein ook echt, wist je dat? Een paar tips..
Kritische stemmetjes in je hoofd
We zijn er misschien niet allemaal even open over, maar iedereen hoort innerlijke stemmetjes in zijn hoofd. Deze stemmetjes zijn nou eenmaal in ieder mens aanwezig . Het is een gevolg van de continue stroom aan gevoelens en gedachten die we hebben. Soms zetten de stemmetjes aan tot actie en helpen ze je doel te bereiken...

'Emotie-eten' is het dempen van 'lastige emoties', zoals verdriet, eenzaamheid of boosheid, met eten, zoals chocola, chips, koekjes en ijs. De frequentie waarmee je je lastige emoties dempt met koek, chips, ijs of chocola bepaalt of het een probleem is. En dat geldt ook voor de hoeveelheid die je neemt..
Een gezonde leefstijl aanmeten moet je niet zien als iets wat volgende week af is. Het is iets wat je 'oefent'. Als je leert guitaar spelen kan je ook niet al volgende week een concert weggeven. Het is iets wat je traint, met vallen en opstaan. Gek genoeg denken we - als het om onze leefstijl gaat - wel : vanaf morgen eet ik gezond. Terwijl dit ook een oefenproces is waar je langer mee bezig bent.

Stilstaan bij je gevoelens. Ze wijzen je de weg naar je behoeften, ook naar je onvervulde behoeften. Het tonen van je kwetsbaarheid zorgt voor meer verbinding, met jezelf en de ander. Het erkennen, verwerken of opruimen van je emoties zorgt ervoor dat je blik zonder oordeel kan zijn. Dat je zaken minder uit het verband haalt.
Een belangrijke stap als je echt gezonder wilt gaan leven is het schrappen van suiker. Een hele goede maar moeilijke stap voor zoetekauwen. Echter, als je er eenmaal aan gewend bent ga je je veel fitter en energieker voelen! Je wordt slanker, en je bloedsuikers verbeteren. Is het moeilijk om dat uit te voeren?

Meer weergeven