Meer lucht nodig?
Ademen doen we onbewust, we hoeven er gelukkig niet over na te denken, totdat er klachten ontstaan. Sta een bewust stil bij je ademhaling en vertraag haar voor meer ontspanning.
Ben jij een slechte slaper? Lig je te malen wanneer je in bed ligt? Geef dan meer aandacht aan je ademhaling. Concentreer je je op je ademhaling, dan is er geen ruimte voor je vele gedachten.. OEFENING Ga op je rug liggen en adem naar je buik Leg je hand op je buik en voel of je buik omhoog komt. Adem 3 tellen in door je neus Adem 5 tellen uit door je neus Houd de adem 2 tellen vast En weer opnieuw, herhaal dit een aantal minuten (zet een wekkertje) Dit is de ideale ademhalingsfrequentie in...

Tips om te stoppen met piekeren..
Piekeren. Iedereen piekert weleens of ziet de dingen somber in. Bij piekeren is er sprake van een eindeloze stroom negatieve gedachten over het verleden of de toekomst die maar door je hoofd blijft gaan. Helaas leidt dit meestal niet tot nieuwe inzichten of oplossingen...5 tips.
Over verantwoordelijkheid
Gelukkig zijn er nog mensen die zich ergens verantwoordelijk voor voelen. Maar wat als jij je teveel verantwoordelijk voelt. Als jij je altijd, en bijna overal en voor iedereen je verantwoordelijk voelt?

In het nu zijn
Meditatie helpt onder andere tegen stress, somberheid en slapeloosheid. Het is niet alleen maar voor monniken, jij kan het ook doen! En het verandert je brein ook echt, wist je dat? Een paar tips..
Kritische stemmetjes in je hoofd
We zijn er misschien niet allemaal even open over, maar iedereen hoort innerlijke stemmetjes in zijn hoofd. Deze stemmetjes zijn nou eenmaal in ieder mens aanwezig . Het is een gevolg van de continue stroom aan gevoelens en gedachten die we hebben. Soms zetten de stemmetjes aan tot actie en helpen ze je doel te bereiken...

'Emotie-eten' is het dempen van 'lastige emoties', zoals verdriet, eenzaamheid of boosheid, met eten, zoals chocola, chips, koekjes en ijs. De frequentie waarmee je je lastige emoties dempt met koek, chips, ijs of chocola bepaalt of het een probleem is. En dat geldt ook voor de hoeveelheid die je neemt..
Stilstaan bij je gevoelens. Ze wijzen je de weg naar je behoeften, ook naar je onvervulde behoeften. Het tonen van je kwetsbaarheid zorgt voor meer verbinding, met jezelf en de ander. Het erkennen, verwerken of opruimen van je emoties zorgt ervoor dat je blik zonder oordeel kan zijn. Dat je zaken minder uit het verband haalt.

Wilskracht trainen
Je automatische piloot heeft veel invloed op je gedrag. Dus moet je moeite doen. En is het belangrijk een goede koppeling te maken tussen wil en gedrag. Enkele tips..
Overtuigingen zijn generalisaties: conclusies uit belevingen. Belemmerende overtuigingen kunnen je weghouden van dat wat je werkelijk graag wilt. Maar het goede nieuws is: het zijn 'mentale constructies' en die zijn veranderbaar!

Meer weergeven